top of page

Uavhengig kontroll

Om tjenesten

Vi tilbyr uavhengig kontroll av brannprosjektering og utførelse.


En viktig faktor for å oppnå brannsikre bygg er å ha god brannprosjektering. Dette innebærer å kartlegge risikoen for brann, bestemme hvilke ytelser konstruksjoner og materialer i bygget skal ha, og planlegge brannsikkerhetstiltak som slokkeanlegg og brannalarmanlegg. Med en grundig og god prosjektering vil man kunne redusere risikoen for brann og sikre at bygget oppfyller alle nødvendige krav og regler.


En uavhengig kontroll vil bidra til å identifisere eventuelle feil eller mangler som kan ha blitt oversett i prosjekterings- eller utførelsesprosessen.

Like viktig som prosjekteringen, er utførelsen av byggeprosessen. Det er her det er viktig å ha en grundig og nøyaktig utførelse av alle brannsikkerhetstiltakene som er planlagt i prosjekteringsfasen. En god utførelse vil sikre at bygget oppfyller alle krav og regler, og at det er sikkert å oppholde seg i.


For å sikre at både prosjektering og utførelse av brannsikkerhetstiltak er på plass og oppfyller kravene, er det viktig å utføre uavhengig kontroll av brannprosjektering (UKPR) og av utførelse (KUT). En uavhengig kontroll vil bidra til å identifisere eventuelle feil eller mangler som kan ha blitt oversett i prosjekterings- eller utførelsesprosessen.

bottom of page